Dans de Vijf Ritmes

Ik ben al vele jaren gek op dansen en hou vooral van de vorm die is ontwikkeld door Gabrielle Roth (De Vijf Ritmes). Zij overleed in oktober 2012  … ‘her wings have lifted her spirit from this lifetime and she is in flight to her next journey, where she will dance in our hearts forever.’

Daarom wil ik dit graag met jullie delen want … zoals Gabrielle zegt en ik dankzij haar al jaren kan en mag ervaren:
If you just set people in motion, they will heal themselves’.  

De Vijf Ritmes is een bewegingsmeditatie en vrije dansvorm, waarbij je door verschillende ritmes beweegt. Samen vormen die een golf van beweging of een ‘wave’. De vijf ritmes zijn vloeiend, staccato, chaos, lyrisch en stilte. Ze nodigen je uit om in beweging te komen, te luisteren naar je lichaam en je natuurlijke stroom en expressie te (her)ontdekken. Het dansen van de Vijf Ritmes is een bijzondere ervaring: het geeft ontspanning en plezier, het verbindt je met kracht en levenslust, het laat je terug keren naar je natuurlijke levendigheid, ‘de taal van het hart en het lijf’.

Het dansen van de Vijf Ritmes is geschikt voor jong en oud, voor gepassioneerde dansers en voorzichtige bewegers, voor soepele lijven en stijve harken, voor slechte ruggen en gebroken harten … Je hebt alleen een lijf nodig dat ademt, een hart dat klopt en de bereidheid om nieuwsgierig te zijn. Bewegen tot je bewogen wordt … be the Dance ….  Er is geen goed of fout in het dansen. Wees welkom in deze dans!

Maximaal 20 personen; deze workshop wordt 1x gegeven.
Hartegroet, Rita Meuwese