Gouden Flevovuur regels

Respect
Flevovuur heeft vele zeer gewaardeerde vrijwilligsters; zonder hen kan dit festival niet plaats vinden! Geef hen het respect dat ze verdienen! Dan krijg jij ook het respect dat jij verdient. Sowieso vragen we iedereen om respectvol met elkaar om te gaan:  zó maken we Flevovuur een veilige plek waar je mag zijn wie je bent.

Roken
Roken is prima! Maar de grote spelregel is: ‘Niet roken in de evenementenhal en workshoptenten, ook géén E-smokers‘.
Roken in festivaltenten is namelijk verboden en een overtreding levert niet de bezoeker, maar het festival een boete op. De boete kan oplopen tot 13.500 euro. Jij helpt de Flevovuur organisatie enorm door je goed aan de regels te houden. Waar je ook rookt:  gooi geen peuken op de grond, maar gebruik een asbak, blikje o.i.d.  Bij onze evenementenhal is een speciale rookplek ingericht met vrolijk gekleurde emmertjes voor de peuken.

Het Flevovuur
Op vrijdag en zaterdag vanaf 22.30 uur KAMPVUUR op het evenementenveld!
Er zijn speciaal getrainde vuurvrouwen; zij alleen bepalen óf er vuur is en hoe groot dit vuur wordt. Volg hun aanwijzingen alsjeblieft op. Er is geen (open) vuur toegestaan op de andere velden, behalve koken op een brander bij de tent.

Samen schoon
Het sanitair op ‘onze’ velden wordt minimaal 2 keer per dag schoongemaakt. Help door het zelf ook schoon achter te laten. En natuurlijk geen ‘maanperiodemateriaal’ door het toilet spoelen.
Gooi jouw rommeltjes in de afvalbakken die op het terrein aanwezig zijn. En help ons door rondslingerend afval in de buurt van je onderkomen op te ruimen. We dienen de velden zondagmiddag weer schoon achter te laten.

Parkeren
Flevovuur streeft naar een autoloos weekend op het kampeerveld. We kunnen onze auto’s op een apart veld parkeren. Dat betekent dat auto’s vanaf vrijdag 19.30 uur tot zondag 14.30 uur op het kampeerveld – tenzij uitdrukkelijke permissie – niet zijn toegestaan. Wil je zondag eerder weg, breng dan je spullen naar je auto in plaats van andersom!

Honden
Elk jaar zijn er hondjes die meekomen. Welkom! Besef wel dat niet iedereen van honden houdt; samen zorgen we ervoor dat honden welkom blijven.  Hou je viervoeter aan de lijn op het terrein. En ‘donkere ongelukjes’ graag meteen opruimen. Ook handhaven we de regel: ‘Honden niet in de evenementenhal’! (met het oog op hygiëne en rust voor catering, crew en artiesten.  Officiele hulphonden zijn uiteraard uitgezonderd van deze regel.)

Meer praktische informatie?
Lees hier meer over spelregels FV 2020