Veel gestelde vragen

Staat je vraag er niet bij laat het ons weten!

Wat als ik niet wil kamperen maar wel wil komen?

Elk jaar komen er vrouwen die kamperen niet leuk vinden of om gezondheidsredenen niet in een tent kunnen slapen en toch dit evenement persé niet willen missen. Je kunt thuis of in een hotel/pension overnachten. Maar…. de entreeprijs voor het weekend blijft echter hetzelfde. Voor vrouwen die buiten het festivalterrein slapen moeten we namelijk per dag bezoekerstarief betalen ( ongeveer hetzelfde als het kampeertarief). Wij regelen voor jou geen overnachting elders.

Zijn er blokhutten te huur op het terrein?

Wil je niet in een tent? Je kunt met een groepje voor eigen kosten een 6 of 8 persoons Grashopper van de Abbert huren.
Die worden dan door hen op het op het door ons gehuurde veld geplaatst. Kosten ong. €100 voor 2 nachten.
Voor wie dat wil kan contact met ons opnemen.

Mag ik een camper of caravan meenemen?

Ja hoor, want er is genoeg plek op het kampeerveld van het terrein. De auto waarmee je de tent of caravan brengt mag alleen niet bij dat onderkomen blijven staan. Je kampeerplek is dus niet helemaal een vrije keus. Wij moeten rekening houden met eisen van beheerders en de beschikbare ruimte. Ons parkeerteam begeleidt het hele proces bij aankomst en vertrek.

Hanteren jullie specifieke maatregelen?

Flevovuur kent eigen wensen en regels rond een fijn weekend. Je kunt ze bekijken op de pagina Gouden regels. Rondom overheidsmaatregelen zijn er geen specifieke eisen op dit moment. Wij gaan uit van eigen verantwoordelijkheid en respect voor elkaar om er een fraai en gezellig weekend van te maken!

Wat kost Flevovuur in 2024?

Flevovuur is al sinds 2007 hét kampeerweekend voor lesbische en biseksuele vrouwen….. solo of samen, van jong tot oud.  Je financiële situatie mag geen belemmering zijn om erbij te zijn vinden wij! Daarom houden we de toegangsprijs zo laag mogelijk. Bekijk onze 2024 prijzen op de pagina Wat kost het

Heb ik elektriciteit bij mijn kampeerplek?

We verlichten elkaar tijdens dit heerlijke weekend. In 2024 hebben we helaas geen mogelijkheden om elektra aan te bieden bij je eigen onderkomen. Voor telefoon opladen is dat niet nodig! Dat kan in de ‘Flevovuur huiskamer’. Een donatie van €0,50 in de Flevovuur-pot wordt gewaardeerd.

Kan ik mijn telefoon opladen?

Ja hoor, je kunt je in de Flevovuur huiskamer je telefoon opladen. Fijn zou zijn als je daarvoor een donatie van €0,50 in de Flevovuur spaarpot doet.

Mag ik een hond meenemen?

Ja, dat mag. We hebben wel wat regels:  je hond is aangelijnd op het terrein. Je mag NIET met je hond in de Flevovuur huiskamer en de workshoptenten. Zorg er voor dat je hond geen andere vrouwen lastigvalt. En mocht er toch een ‘ongelukje’ gebeuren, dan ruim je het natuurlijk meteen op. Meenemen van je hond kost €2,50 per nacht (contant of per Tikkie ter plaatse te voldoen)

Wat moet ik meenemen?

Uiteraard je slaaponderkomen voor het kamperen, ontbijt en lunch voor jezelf, jouw eigen avondmaal en drinken als je geen gebruik maakt van de catering, een heerlijk gerecht als bijdrage voor de Potluck op vrijdagavond, een fijne stoel om op te zitten. En verder natuurlijk alles wat jij denkt nodig te hebben om het leuk en gezellig te maken. En vergeet je paraplu of poncho niet!

Waar kan ik mijn auto parkeren?

We willen een autovrij Flevovuurterrein. Het ontvangstteam geeft aanwijzingen waar en hoe je je auto kunt parkeren. Je auto mag dus niet naast je tent of caravan staan, tenzij je hiervoor schriftelijke toestemming hebt van de organisatie (op medische gronden bijvoorbeeld). Je krijgt dan een parkeerkaart die je achter je voorruit moet leggen.

Mogen er kinderen meekomen?

Sinds 2007 zijn er geen kinderen aanwezig, omdat we de ambiance van Flevovuur niet geschikt achten. Deelneemsters willen de handen vrij hebben voor lekker freewheelen, leuke gesprekken en de gezelligheid tot middernacht. Daarom blijft het devies: geen kinderen mee naar Flevovuur.