FAQ

 • Wat moet ik meenemen
  Kampeerspullen, eten en drinken als je geen gebruik maakt van de catering, eten voor het gezamenlijke eten op zaterdagavond (we spreken geen menu af, maar neem mee wat je lekker lijkt om met anderen te delen), bestek/borden/beker/glas,een stoel om op te zitten en verder natuurlijk alles wat jij denkt nodig te hebben.
 • Opladen telefoon
  Zorg dat je een opgeladen telefoon bij je hebt of dat je je telefoon in de auto kunt opladen. Je kunt je telefoon tijdens Flevovuur beperkt opladen, tegen vergoeding van €0,50 in de spaarpot.
 • Parkeren auto
  Je auto mag niet naast je tent of caravan staan tenzij je hiervoor schriftelijke toestemming hebt van de organisatie. Deze toestemming kan worden gegeven op medische gronden bijvoorbeeld. Je krijgt dan een parkeerkaart die je achter je voorruit moet leggen. Het ontvangst- en parkeerteam geeft aanwijzingen waar en hoe je je auto kunt parkeren.
 • Mogen kinderen mee?
  In al die jaren waren géén kinderen aanwezig, omdat de vele aanwezige moeders de ambiance van Flevovuur niet geschikt achtten: men wil de handen vrij hebben voor de workshops, voor leuke gesprekken en de gezelligheid die aan het vuur door gaat tot diep in de nacht. Daarom blijft het zo: geen kinderen tijdens Flevovuur.
 • Wat zijn de mogelijkheden als ik niet wil kamperen?
  Je bent vrij om `s nachts in je auto te slapen of naar huis of hotel/pension te rijden. Elk jaar komen er enkele vrouwen die kamperen niet leuk vinden of om gezondheidsreden niet in een tent kunnen slapen, maar die dit evenement niet willen missen. Dat is prima. Geef het aan bij je aanmelding, de bijdrage voor het weekend blijft echter hetzelfde. Voor vrouwen die buiten het terrein slapen moeten we per dag een bezoekerstarief betalen. Dat staat ongeveer gelijk aan het kampeertarief.
 • De Flevuvuur-organisatie kan helaas niet zorgen voor overnachtingsboekingen elders, via internet kun je zelf aan informatie komen over hotels en adressen.
 • Mag ik ook een camper of caravan meenemen?
  Ja, dat mag, maar houd er rekening mee dat er slechts beperkt elektra kan worden gebruikt en dit betaald dient te worden. De kosten hiervoor bedragen 10 euro. Je kunt dus gebruik maken van elektra, als je je hiervoor vroegtijdig aanmeldt en na betaling van de kosten.  Je krijgt tijdens Flevovuur een sticker die je aan je elektrakabel dient te bevestigen.
 • Mag ik mijn hond meenemen?
  Ja, mits je je hond bij inschrijving hebt aangemeld en je hond constant aangelijnd wordt gehouden op het terrein. Zorg er voor dat hij/zij goed luistert en geen andere vrouwen lastigvalt. Besef dat niet iedereen dol is op honden. Het uitlaten van honden op het kampeerterrein zelf is verboden en mocht er toch een ‘ongelukje’ gebeuren, dan ruim je het natuurlijk meteen op. Wanneer je je niet aan deze regels houdt, zal overwogen worden of in de toekomst honden nog wel toegelaten zullen worden. Je verpest het dan voor jezelf én anderen.
 • Kan ik elektriciteit gebruiken?
  Er is in zeer beperkte mate elektriciteit beschikbaar op de velden. Wel dien je hiervoor 10 euro te betalen. Hou er wel rekening mee dat je geen zware elektrische apparaten kunt gebruiken (max 1300W) anders valt je stroomvoorziening uit. Ook dien je vooraf een aanvraag voor elektragebruik in te dienen, zodat het net niet overbelast raakt. VOL = VOL